Dag en nacht bereikbaar

06-82869181

Er bestaan nogal verschillende denkwijzen over het ruimen van een graf, wanneer het grafrecht verloopt.

Een graf ruimen wordt gedaan op twee manieren: Als de grafrechten verlopen of zijn afgestaan, dan wordt er meestal meteen bovengronds geruimd.
Dit houdt in dat de grafsteen en eventuele grafzerk weg worden gehaald, er komt een laagje verse aarde overheen en dat wordt ingezaaid met gras.
Met de begraven stoffelijke resten gebeurt dan dus niets!

Als rechthebbende ontvang je ongeveer een jaar van tevoren informatie hierover. Maar je ontvangt niets, als jij als rechthebbende jouw adreswijziging niet hebt doorgegeven aan de begraafplaatsbeheerder of plaatselijke gemeente. Dit wordt vaak vergeten!
Pas als de grafrechten van het graf (van die plek) opnieuw zijn uitgegeven, dan wordt er ondergronds geruimd.

Bij ondergronds ruimen hebben ze, afhankelijk van de begraafplaats, verschillende mogelijkheden m.b.t. de stoffelijke resten.
Wat de regels rondom de grafrechten en het grafruimen zijn, is verschillend per begraafplaats. Dit kun je altijd navragen bij de beheerder van die begraafplaats. Ook kan het zijn dat bepaalde particuliere begraafplaatsen andere regels hebben.

Vergeet daarom niet jouw nieuwe adres door te geven na de verhuizing, als je rechthebbende bent van een graf.
Voorbeeld: moeder is begraven, vader is rechthebbende. Vader overlijdt, dan moet er een ander contactpersoon worden doorgegeven.
Vergeet je dit, dan gaat belangrijke post naar het oude adres van vader.

Call Now ButtonNeem contact met mij op