Dag en nacht bereikbaar

06-82869181

Op een avond om 22.00 uur ontving ik een bericht van een dame met de vraag bij welke uitvaartondernemer ze kan regelen dat je op een eenvoudige, ‘stille’manier gecremeerd wordt en wat daar dan de kosten voor zijn?

Na goedkeuring van haar kant, belde ik haar diezelfde avond nog. Ik luisterde in alle rust naar haar verhaal om erachter te komen wat ze hiermee bedoelde. Ze vertelde dat haar vriend, die geen prater is, ongeneeslijk ziek is en de uitvaart geregeld wilde hebben, zonder ‘poespas’. Hij wilde weten hoe dit allemaal in z’n werk gaat en wat voor mogelijkheden er zijn inclusief de prijzen die hiervoor berekend worden.

Ze hoefde niet verder te zoeken. Samen met Natasja van Boom afscheidszorg, zat ik een paar dagen later op de bank in een gezellig ingerichte woonkamer.

Toen we binnen kwamen, voelde ik direct de angst en verdriet van deze vriendelijke man. Tijdens het belangrijke gesprek dat als doel had: de uitvaartwensen van meneer bespreken, hebben we ook gelachen met elkaar! We hadden het ‘ijs’ gebroken, dronken koffie/thee met elkaar en toen we weg gingen, heerste voornamelijk het gevoel van opluchting.

Later op de avond ontving ik dit bericht van die dame:

Ik wil jou en Natasja bedanken!
Hij heeft het een fijn gesprek gevonden samen met jullie. Het is moeilijk, het komt dichtbij en het is confronterend. Toch voelde het goed en het zijn fijne meiden. Dat stelde ons toch een beetje gerust, ook omdat je weet dat het dan goed geregeld wordt.

“Het voelde als een warme deken! De liefde die jullie er in stoppen. Zo open, eerlijk en onbevangen. Fijn dat ik jullie heb gevraagd’
Toen ik dit bericht een paar keer had gelezen, rolde er een traan over mijn wang en voelde ik dezelfde tinteling als tijdens de speech bij mijn vaders uitvaart; ik heb de juiste keuze gemaakt.

Call Now ButtonNeem contact met mij op