Dag en nacht bereikbaar

06-82869181

Wat te doen bij overlijden

Als jouw dierbare is overleden kun je de tijd nemen die jij nodig hebt.
Meteen van alles regelen, is niet nodig. Mocht het je toch rust geven om mij direct te bellen, dan kan dat natuurlijk. Ook in de nacht, de weekenden, feestdagen etc.

Het is belangrijk dat er eerst een arts komt om daadwerkelijk de dood vast te stellen.  Je kunt daarvoor de huisarts of huisartsenpost bellen. Bij een overlijden in een ziekenhuis of verzorgingshuis is er meestal een arts aanwezig. Deze zorgt voor de officiële papieren, die nodig zijn voor het aangeven bij de gemeente.

Zodra het duidelijk is waar jouw dierbare wordt opgebaard, is het belangrijk om de laatste verzorging te bespreken (vroeger noemde ze dit afleggen). Veel mensen vinden dit eng en ik kan me dit voorstellen als je niet weet wat er precies gaat gebeuren. Toch is het vaak minder eng dan wij denken. Het gaat hierbij de laatste verzorging over de laatste keer iemand aankleden en indien nodig wassen. De uiterlijke verzorging komt hierna, zoals de haren in model brengen, make-up aanbrengen en/of nagels lakken.

Natuurlijk is het anders wanneer je dit doet bij leven. Het lichaam voelt nu kouder aan en beweegt niet mee. Toch zal ik altijd vragen of de nabestaanden willen helpen. Het blijkt altijd weer een erg bijzonder en intiem moment te zijn waar iedereen goed op terugkijkt. Er is altijd een goede uitleg en stap voor stap wordt verteld wat er gedaan wordt. Wanneer je dit niet wilt, zal ik luisteren naar de redenen. Hierdoor heb ik de mogelijkheid om misschien de angst of onduidelijkheid weg te nemen. Er is geen goed of fout. Na zo’n gesprek, kun je altijd die keuze maken dat bij jou past en bij jou goed voelt.

Als de verzorging niet thuis of op de plaats van overlijden gedaan kan worden, dan kan dit verplaatst worden naar een uitvaartcentrum van jullie keuze. Lichte balseming of thanatopraxie
Lichte balseming, ook wel thanatopraxie genoemd is een tijdelijke vorm van balseming. Het doel is om de overledene tot 10 dagen na overlijden mooi te houden. Bij een lichte balseming worden de bacteriën in het lichaam tijdelijk verdoofd doordat een conserverende vloeistof in de bloedbaan wordt gebracht.

Na ongeveer tien dagen komt het natuurlijke proces alsnog op gang, zoals bij een lichaam dat niet gebalsemd is. Thanatopracteurs zeggen dat een overledene door deze behandeling er minder dood uit ziet. Mooier, natuurlijker en niet zo koud. Na deze behandeling is er ook geen koeling nodig. Dat kan een voordeel zijn. Toch zijn er ook rouwtherapeuten die zeggen dat dit juist negatieve invloed kan hebben aan het rouwproces. Zonder een thanatopraxie behandeling zien nabestaanden dat het lichaam achteruit gaat, dat zou volgens hen helpen bij de bewustwording dat het tijd is om afscheid te nemen. Het veranderen van een lichaam hoort bij het afscheid nemen en kan ook helpen bij het accepteren van het overlijden en de tijd die daarna volgt.

Wat kost een uitvaart? Ben ik voldoende verzekerd?
Daar heb ik niet een passend antwoord op. Dit hangt af van de keuzes jij maakt.
Een antwoord is al wel duidelijk: bijna alles kan en mag.

De antwoorden op onderstaande vragen hebben invloed op de kosten van jouw uitvaart.
Een greep uit diverse voorbeelden: wil je het opbaren van jouw dierbare thuis of in een uitvaartcentrum? Wil je gebruik maken van een 24 uurs familiekamer of van de centrale koeling?

Welk omhulsel past bij jou? Een kist, mand, wade of wellicht iets anders. Wil je een condoleancemoment? Zo ja, waar vindt deze plaats? Een afscheidsbijeenkomst (voorafgaand aan de begrafenis of crematie) kan in een aula van het crematorium of uitvaartcentrum, maar ook bij je thuis, in je tuin of kantine van je eigen sportclub. Hoeveel mensen nodig je daarvoor uit? Wil je na de dienst alleen een kopje koffie of thee of wil je een plakje cake of een krentenwegge erbij.
Kies je toch liever voor een broodje? Een borrel met snack of een luxer hapje? Er is van alles mogelijk.

Het vervoeren van jouw dierbare is ook heel persoonlijk, dit is niet verplicht in een rouwauto. Wanneer jij jouw dierbare met eigen auto of bus wilt vervoeren, dan kan dat. Komt er een rouwkaart en maak je deze zelf of laat je die maken?

Ik ben open, nuchter, duidelijk en hou het overzicht in jouw kosten. Telkens zal ik je vertellen over de verschillende mogelijkheden, met de daarbij horende kosten. Na dit keuzegesprek, maak ik een kostenbegroting zodat je niet voor onverwachte ‘verrassingen’ komt te staan. Het maakt niet uit welk bedrag je te besteden hebt of waar je verzekerd bent, ik denk graag met je mee.

De meest voorkomende uitvaartverzekeringen zijn de kapitaalpolis en de naturapolis. Het maakt niet uit waar je bent verzekerd, je hebt ALTIJD de keuze voor een uitvaartbegeleider die bij jou past.

Ook al zeggen verzekeraars dat dit niet zo is, dit klopt niet! Heb je bijvoorbeeld een polis van Ardanta, Klaverblad, Monuta, Dela, Yarden, Nationale Nederlanden, Reaal, Twenthe uitvaartverzekering of oude polissen van Onderlinge hulp, Axent, de Centrale, Proteq of Hooge Huys?

Wees er van bewust dat dit een verzekering is, die niet verbonden is aan een uitvaartbegeleider.
Zo is een autoverzekering niet verbonden aan een garage. Heb je een kapitaalverzekering, dan kun je het bedrag waar je voor verzekerd bent, gebruiken voor de uitvaart. Een polis in natura bestaat uit diensten en producten, die je kunt gebruiken wanneer je belt naar die verzekeringsmaatschappij en een uitvaartbegeleider “neemt” die zij jou toewijzen. Vergeet niet dat dit pakket een waarde heeft en als je wilt, kan jouw eigen gekozen uitvaartbegeleider voor jou dit bedrag ontvangen van de verzekeringsmaatschappij en gebruiken voor jouw uitvaart.

Wie ben ik?

Samen met mijn lieve dochter woon ik in Enschede, de stad waar ik ben geboren en opgegroeid.
Van kinds af aan heb ik een voorliefde voor andere steden en dorpen. Ik heb al vele mooie plekken in Nederland bezocht. Elke stad of dorp boeit mij, het heeft iets authentieks, een persoonlijk verhaal. Dit is ook hoe ik naar mensen kijk. Ik hou ervan om voornamelijk naar de mooie eigenschappen van een persoon te kijken. Een overtuiging van mij is dan ook dat een positieve kijk op het leven het beste in jezelf naar boven haalt. Nieuwsgierigheid voor alles wat zich rondom een uitvaart afspeelt het gebeuren rondom een uitvaart met daarbij mijn interesse in de mens-in alle soorten en maten- gaat terug naar mijn tienerjaren. Ik was net de 20 gepasseerd, toen ik voor het eerst sprak tijdens een uitvaart. Daarna stond ik er vaker.

Dit doe ik altijd met veel passie. Net als de gedichten en verhalen voor een afscheid die ik door de jaren heen voor diverse nabestaanden mocht schrijven. Deze hebben altijd een inhoud alsof het door hen zelf was geschreven. Het werken met cliënten in het ziekenhuis, zorgcentra en mijn jarenlange werkervaring als pedagogisch medewerker met kinderen heeft mijn gevoelswereld verrijkt. Dit zal je altijd merken wanneer je met mij in gesprek bent. Mijn inlevingsvermogen is groot en dat maakt dat ik kinderen heel goed aanvoel. De belevingswereld die de verschillende leeftijden hebben, is voor mij vanzelfsprekend, waardoor het betrekken van kinderen binnen bepaalde situaties heel natuurlijk verloopt. Mijn ouders, geboren in de jaren ’30, hebben mij veel geleerd over hoe zij zijn opgegroeid en hoe er vanuit die generatie wordt omgegaan met de dood. Door deze ervaring kan ik mij goed vinden in de denkwijze van de oude wordende mens. Het belangrijkste voor een afscheidsdienst vind ik, dat het zo georganiseerd wordt, zoals jij het wenst, zoals het voor jou goed voelt. Samen vormgeven aan een persoonlijke uitvaart heeft positieve invloed op het begin van het rouwproces. Het hoeft niet zoals het hoort of wat normaal is. Er is namelijk geen sprake van een ‘standaard’ afscheid. Het kan met allerlei toeters en bellen, maar een bescheiden, eenvoudige uitvaart is ook goed. Het organiseren van evenementen en mijn jarenlange ondernemerservaring heeft mij geleerd waar ik goed in ben. En natuurlijk ook waar ik minder goed in ben. Als jij niet goed weet wat je wilt of wat er allemaal mogelijk is? Dan zet ik graag mijn kennis en inspiratie in! Ik luister, stimuleer je eigen ideeën en kan je in alle rust ondersteunen in alles wat jezelf wilt regelen. Als je het uit handen wilt geven, regel ik het voor je. Daar waar jij het nodig vindt, zal ik zijn, maar nooit meer dan jij wenst.

Waarom kies je voor mij?

Mijn visie op mijn werk als uitvaartbegeleidster is nabestaanden een persoonlijk, warme en deskundige begeleiding te bieden. Professioneel, laagdrempelig en recht door zee. Kijken naar mogelijkheden en denken in oplossingen, dat is voor mij belangrijk. Doordat Heidi Wevers Uitvaartbegeleiding neutraal en onafhankelijk is, kan ik doen wat ik beloof: een open en eerlijk advies en het leveren van maatwerk recht vanuit mijn hart

Wensen

Begraven, cremeren of ter beschikking stellen aan de wetenschap

Waarom begraven? Een geloofsovertuiging speelt vaak een belangrijke rol. Begraven vindt men meestal een mooier ritueel. Er is voor langere tijd een tastbare gedenkplek. Het gevoel dat het lichaam van jouw dierbare nog ergens is kan extra troost bieden.

Op dit moment kiest bijna driekwart van de Nederlanders voor cremeren. Waarom? De kosten van een crematie zijn over het algemeen voordeliger. Daarnaast wil men nabestaanden niet opzadelen met het onderhoud van het graf en de plicht van het bezoeken  van het graf. De kosten van grafrechten komen telkens terug. Dit is afhankelijk van de begraafplaats en het aantal jaren dat je een graf huurt. Jaarlijks zijn er ook onderhoudskosten voor de begraafplaats.

Naast begraven of cremeren kun je er ook voor kiezen om jouw lichaam ter beschikking te stellen aan de wetenschap. Er zijn een aantal belangrijke zaken; ten eerste moet de overledene dit bij leven geregeld hebben. Daarnaast kan alleen aan deze wens worden voldaan als er plaats is in een van de universitaire ziekenhuizen. En die zijn meestal vol. Je moet een goedkeuring hebben ontvangen, wanneer je zeker wilt zijn dat deze manier kan plaatsvinden.

Voor de nabestaanden is het belangrijk dat men goed beseft dat je binnen 24 uur afscheid neemt van de overledene en het lichaam komt niet meer terug. Ook de as niet. Deze vorm van lijkbezorging is kosteloos.

 

Wanneer jij het wenst, en de mogelijkheid ervoor is, kun je ervoor kiezen om jouw dierbare thuis op te laten baren. Thuis, waar alles zo eigen en daardoor vertrouwd is, heb jij de mogelijkheid om altijd bij jouw dierbare te zijn. Thuisopbaring kan een meerwaarde zijn voor een goed afscheid. Alhoewel dit natuurlijk ook niet voor iedereen geldt. Deze manier van opbaren wordt vaak door kinderen als zeer fijn ervaren. Er kan in een bed worden opgebaard, op een baarplank met wade of in een door jouw gekozen kist of mand. 

Wanneer thuis opbaren niet gewenst of mogelijk is kun je gebruik maken van diverse uitvaartcentra. Jouw dierbare wordt dan opgebaard in de centrale koeling. Je kunt jouw dierbare bezoeken op dagen voordat de uitvaart plaats vindt. Dit zal altijd in overleg gaan met een medewerker van het uitvaartcentrum. Hier zijn, per afspraak, kosten aan verbonden.

Opbaren in een 24 uurs familiekamer is ook mogelijk. Jouw dierbare is dan opgebaard in deze ruimte, meestal in een apart gedeelte van de kamer. Je ontvangt een sleutel en kunt zo vaak als je wilt op bezoek gaan. De huiselijke inrichting en de mogelijkheid om 24 uur bij je dierbare te kunnen zijn, is de mogelijkheid tussen thuis opbaren en uitvaartcentra in. 

In Nederland is het niet verplicht dat een overledene in een kist begraven of gecremeerd wordt.
Dit mag ook in een mand of wade in combinatie met een opbaarplank. 

Het assortiment in kisten is groot. Het is belangrijk een keuze te maken die past bij de persoonlijke wensen en de financiële situatie. Je kunt er ook voor kiezen om zelf een kist te (laten) maken, die aan de voorwaarden voldoet. Hier vind je meer informatie: https://lvc-online.nl/geschikteuitvaartkisten/
Wil je de afmeting weten? Elk crematorium hebben daar regels voor. Je kunt daarvoor contact met mij opnemen of met het plaatselijke crematorium.

Een wade is een rechthoekige doek waarin een overledene wordt gewikkeld. Kies je voor een wade, dan mogen alleen natuurlijke materialen gebruikt worden, zoals katoen, linnen, wol of zijde. Het beeld dat je bij een opbaring krijgt is dat de overledene in een warme zachte deken omwikkeld wordt. Ook het sluiten van de wade is een zachte natuurlijke handeling. Dit kan stapsgewijs en elke dag wordt deze verder gesloten. Het gebruik van een wade is een milieuvriendelijke manier van begraven of cremeren. Het lichaam ligt alleen op een opbaarplank en is stevig genoeg om het lichaam te dragen.

 

Een opbaarplank, ook wel draagbaar genoemd, is ontworpen voor als iemand zonder kist begraven of gecremeerd wil worden. Deze is noodzakelijk en verplicht. De draagbaar kan gemaakt worden van verschillende materialen, zoals hout, wilgenteen of bamboe. Een draagbaar is lichter dan de meeste kisten en voor de nabestaanden dus veel makkelijker om zelf te dragen. 

 

Rouwvervoer bestaat tegenwoordig niet altijd meer uit traditioneel staatsievervoer inclusief volgauto’s. Er kunnen bijzondere wensen zijn voor rouwvervoer en in Nederland biedt men ook vele mogelijkheden. Van een bakfiets tot aan een uitvaartbus en alles waar je voor kiest is goed, als het maar bij jouw dierbare past. Het enige waar men aan moet voldoen is dat het lichaam van de overledene afgedekt is en in een auto moet de achterklep wel dicht kunnen.

Als je de keuze maakt om een rouwkaart te versturen, dan is het belangrijk om te beseffen dat je snel na het overlijden hierover na moet denken. Samen kunnen we nadenken over de vorm van de kaart en de tekst. Er is heel veel mogelijk. Een eigen ontwerp, een tekening, foto’s, eigen teksten, zoals jij het wenst. Het is net wat bij jou en jouw dierbare past. Dit geldt ook voor bidprentjes.

Naast rouwkaarten kun je ook een advertentie plaatsen in een lokale, regionale of landelijke krant. De kosten voor een gemiddelde overlijdensadvertentie zijn verschillend omdat er per krant een ander tarief geldt en er per millimeter wordt gerekend. Wanneer je een advertentie wilt plaatsen, dan regel ik dat graag voor jou. Ook wanneer je als belangstellende een advertentie wilt plaatsen als steunbetuiging naar de familie, dan kan ik dat regelen. Als de familie zelf ook een advertentie plaatst, dan zorgen wij ervoor dat jouw advertentie daar bij staat. 

Wil je graag een persoonlijk bedankje meegeven na een afscheid of condoleance? Ik sta open voor al je ideeën en denk ook graag met je mee.

Ik zit vol inspiratie en door de vragen die ik stel tijdens onze gesprekken, komt er vaak voldoende informatie over jouw dierbare naar boven om mooie herinneringen samen te stellen.

Kinderen

Er zijn volwassenen die het lastig vinden om kinderen bij een uitvaart te betrekken. Hoe ga je in gesprek met een kind over ‘de dood’?
Wanneer kinderen verdrietig zijn en daarbij moeten huilen, zijn we als volwassen snel geneigd om het kind te troosten. Als ervaren pedagogisch medewerker weet ik dat dit averechts kan werken.
Tranen en verdriet mag er zijn, het hoort er zelfs te zijn. We moeten beseffen dat we het verdriet niet weg kunnen nemen of zelfs overnemen.

Het is belangrijk om als volwassene het besef te hebben dat we een voorbeeld zijn voor een kind.
Ben je iemand die jouw tranen niet laat zien, terwijl je ze wel hebt, dan laat je hiermee zien dat verdriet er niet mag zijn. Het is goed dat we emoties kunnen uiten en als we dat willen van onze kinderen, dan is het goed om dat zelf ook te doen, waar de kinderen bij zijn.

Er zijn wel eens vragen die kinderen stellen, die we moeilijk vinden om te beantwoorden. Blijf eerlijk en draai er niet omheen. Een kort antwoord is vaak al voldoende. Weet je het antwoord niet, dan kun je dat ook zeggen en er later op terug komen. Je kunt hierin altijd mijn ondersteuning vragen, als je dat wenst.

Wat dood zijn precies is, is voor kinderen makkelijk te beantwoorden. We denken vaak te moeilijk of hebben bepaalde angsten die we heel bewust, maar vaak overbrengen aan onze kinderen.

Ken je de uitspraak: mijn kind is er niet of niet veel mee bezig, want hij of zij ging zo weer spelen.
Toch heeft het kind zijn/haar eigen verdriet en gaat hier op eigen manier mee om. Dit kan pas na een tijd naar buiten komen in boosheid, uit het niets huilen of opstandig gedrag….niet wetende dat het nog bij dit proces hoort.

Voor kinderen is het troostend om te helpen bij een uitvaart. Hoe dan zul je je afvragen? Dit kan bijvoorbeeld door het aansteken van kaarsen, de kist te beschilderen, kleurplaten te kleuren, het meerijden in of lopen voor de rouwauto, een gedicht of versje voordragen,  een ‘bedankje’ meegeven en zo zijn er nog vele mogelijkheden. Kinderen begeleid ik met hart en ziel.

Het overlijden van een kind brengt het meest onnatuurlijke gevoel met zich mee, wat je je maar kunt bedenken. Je verliest een deel van jezelf, wanneer je het verlies van je kind meemaakt. Het verdriet is buitengewoon groot, het  maakt je extra kwetsbaar. Je moet gaan nadenken over de uitvaart, zonder dat je dit wilt. 

Dit verlies is ook aangrijpend voor broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, andere familieleden en bijvoorbeeld de school en andere verenigingen die dichtbij jou en jouw kind staan. Het is belangrijk om zoveel mogelijk zelf de touwtjes in de hand te houden, daar waar jij dit wilt en dit voor jou mogelijk is. We kunnen samen mooie herinneringen of toekomstdromen in liefdevolle woorden verpakken. Het afscheid kan plaatsvinden op een plek die jouw kind verdient en jij je goed bij voelt. 

Het verlies van een kind met een ‘beperking’ verdient een andere, maar net zo’n liefdevolle aandacht die voornamelijk in het teken staat van hun wereld. Voor de begeleiding van de kinderen er omheen zal ik er alles aan doen om met jou te zoeken naar de juiste stappen hierin.

“Absoluut een topper. Ze heeft ons zoveel inzicht gegeven waardoor we prescies weten nu wat alles echt inhoud.
Heidi weet wat ze doet en heeft echt een hart van goud.

Kortom absoluut de moeite waard om eens contact met haar op te nemen.”

Ramona Teunisse

“Ik ken Heidi heel mijn leven ik heb altijd al gedacht dat zij iets speciaals had een gouden stem een goed hart en een prachtig innerlijk. Als Heidi een gesprek voert inspireerd ze dat met weinig woorden een gevoelsmens eerlijk en oprecht goed voor de medemensen en begripvol.
Geen gesprek is voor haar teveel of het nu over leven of doodgaan gaat, ze verteld mensen dat deze 2 dingen kort bij elkaar liggen ik heb ook een gesprek met Heidi gehad en heb er veel van opgestoken djw voor een luisterd oor.

Peter en Jacqueline Bergevoet

“Zat met verschillende vragen. Over uitvaartpolis, wat zijn de kosten en of je je eigen uitvaart al kon regelen en vastleggen op papier. Wat zijn de mogelijkheden. Hierbij dacht ik aan Heidi ik volg haar site al een tijdje. Dus heb haar een chat berichtje gestuurd. Duurde niet lang of ik had een berichtje terug. Gelijk maar telefonisch contact gemaakt en een afspraak gemaakt voor aan huis met haar. Heidi heeft zoveel uitgelegd. Wat de mogelijkheden zijn bij de uitvaart wensen en wat je allemaal zelf als familie kunt en mag doen. Alles werd heel fijn uitgelegd. Zo kun je toch je eigen uitvaart al helemaal laten vastleggen,zoals jij het graag wilt.. Het gesprek met Heidi hier over was zo hartverwarmend, ik zou mij geen andere uitvaartleidster willen hebben .

Henriette Boerdeij Kevel

“Heidi is geloof ik als eerste bij ons geweest. Ze heeft alles maar dan ook alles uitgezocht. We hebben nu alles op orde klaar liggen. En ik vond het heel fijn dat ze ons vertelde dat we (mocht het nodig zijn) kunnen bellen wie we zelf willen.. Ook een belangrijk punt vonden we de prijsverschillen van begrafenisondernemers. Ik zeg…. vraag het Heidi en je krijgt een eerlijk en goed antwoord. Toppertje is het.

Freddie en Yvonne Bönhke

“Twee keer bij ons geweest super gesprekken gehad. Zo word het alles voor ons duidelijk.
Heidi ga zo door je kunt zeker nog heel veel mensen helpen.

Mia Zegeling Sein

“Ja, ik en mijn ouders hebben ook met Heidi gesproken bij ons thuis. Ze heeft zoveel betekend! En snorde zomaar een geldbedrag voor de uitvaart op waarvan wij het bestaan niet wisten. Veel advies en uitleg. Een daadkrachtige dame, al voor afronding van de opleiding. Ze geeft bovendien inspirerende ideeën over hoe een uitvaart kan verlopen (weg van het in hokjes denken).Ik zou (en ga als dat kan) mijn uitvaart 100% aan Heidi toevertrouwen. Dankzij haar heb ik mijn uitvaartplan geschreven. En daar staat zij ook in!

Celine Sessink

“Wij zijn super geholpen door Heidi. Ze heeft voor mij mijn zussen en moeder uitgezocht wat we aan polissen hadden en dat bleek anders te zijn dan we dachten. Heidi heeft voor ons alles uitgezocht hoe het in elkaar zit en wat we er het beste mee konden doen. En uitgelegd wat er tegenwoordig allemaal kan op gebied van uitvaarten. Ik hoop dat het nog heel lang duurt maar mocht het nodig zijn weet ik bij wie ik moet zijn. Kan aan iedereen aanraden om eens een kijkje te nemen op haar pagina

Christa van Jaarsveld Spekreijse

“Heidi is ook bij ons thuis geweest, had haar gevraagd om te kijken naar de polissen die we hadden en om uit te zoeken of we goed verzekerd waren. Omdat ik een beetje onzeker was geworden over Yarden. Het bleek dat het anders was dan dat we dachten. Verder heeft Heidi ons heel goed geinformeerd wat er tegenwoordig allemaal kan en mag. Ook dat is wel heel fijn om te weten. Dus als U iets wil weten over polissen of een uitvaart, zou U contact kunnen opnemen met Heidi. Als wij iemand nodig zijn gaan wij deze Topper zeker bellen.

Adele Newby

“Heb onlangs een héél fijn gesprek met Heidi gehad, en ze heeft mij heel veel dingen duidelijk gemaakt aangaande mijn uitvaart polis. Nog een vervolg gesprek met haar over het één en ander, maar dat komt helemaal goed. Écht top, en ik kan iedereen aanraden toch eens goed naar je polissen te kijken en bij vragen écht even contact met Heidi op te nemen!

Mireille ter Mors

“Heidi is bij ons thuis geweest. Mijn man had nog een heel oude polis van “de Centrale”. In ons bijzijn heeft zij uitgezocht wat deze polis momenteel waard is en onder welke uitvaartmaatschappij deze nu valt. Ze belt naar de uitvaartmaatschappijen waar je zelf bij zit en het gesprek kan volgen. Ze weet de weg in de uitvaartwereld en zij laat je “zien” dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Kortom: de moeite waard om met Heidi in gesprek te gaan. Ze is een enorm gepassioneerd, warm mens

Hetty de Lange

Dagboek/ Verhalen

Strooiveld crematorium

Vind je het na al die jaren ook zo belangrijk om te weten waar een van jouw dierbaren is verstrooid? Laatst kwam ik met twee dames in gesprek waarvan de een zei; ik heb een rare vraag. Hiermee durf ik zelf niet te bellen naar het crematorium. Ik schaam me er zelfs...

Lees meer

Vergeet-me-nietje

Als er een dierbare overlijdt komt er ergens een moment dat je de kleding of andere spullen van die persoon misschien weg wilt doen. Voor de meesten een moeilijk en confronterend moment. Want wat doen we met al die kleding of spullen waar we zulke mooie herinneringen...

Lees meer

Uit het leven gegrepen

Mijn klasgenoot vertelt over haar moeder die begin 2019 overleed.   Een mooi bijzondere laatste rit voor mij en mijn moeder....   De dag dat mijn lieve moeder in haar huis door ambulance broeders naar beneden werd gehaald en zij ‘om aan te sterken’ naar het...

Lees meer

Inspiratie

Call Now ButtonNeem contact met mij op