Dag en nacht bereikbaar

06-82869181

Ik werd uitgenodigd door 3 dames die wilde weten hoe hun uitvaartpolissen precies in elkaar zitten. Waar zijn ze voor verzekerd, wat houdt het in, wat kunnen ze er mee. Want die verzekering die ze ooit hadden afgesloten, wisten ze toch eigenlijk niet veel van af. De 3 echtgenoten waren overleden in 2014, 2016 en 2017. Zij hebben toen de verzekeringmaatschappij gebeld, om het overlijden te melden en omdat ze een uitvaartbegeleider moesten hebben. Toen nog niet wetende dat je daar altijd zelf een keuze in hebt.
 
Tijdens die afspraak was ik, naast het uitzoeken en bellen met verzekeraars, ook een luisterend oor voor de dames. Vanzelfsprekend ging het gesprek over de echtgenoot die zij zo lief hadden.
 
Ook vroeg ik of er nog polissen aanwezig waren van de overleden echtgenoot. 2 Ervan hadden deze bij zich en de ander kon niets meer vinden.
Ik ben gaan bellen met verschillende verzekeraars en ik werd een aantal keer doorverwezen van de een naar de ander verzekeringsmaatschappij.
Daar waar de meeste mensen de moed in de schoenen zakt, krijg ik bergen energie.
 
Uiteindelijk heb ik voor 1 dame nog € 92,00 weten te ‘vinden’. Voor een ander € 220,00. Als laatste ontving ik een week later het verlossende telefoontje van een verzekeringsmaatschappij, dat de dame waarvan de man overleed in 2014 nog recht had op € 1099,00. Deze polis was bij de familie niet bekend en daardoor hebben zij en de uitvaartbegeleider zich niet kunnen verdiepen in die polis, waar geen papieren meer van waren. Uiteraard zijn de nabestaanden verantwoordelijk voor hun eigen polissen, maar soms zijn ze zoek geraakt tijdens een verhuizing of brand. Er zijn vele polissen met een geldwaarde bij diverse verzekeringsmaatschappijen, waarvan de huidige adressen van de verzekerden niet bij hun bekend zijn. Dit komt doordat de maatschappij ze over heeft genomen van andere maatschappijen die niet meer bestaan en dat verzekerden vergeten adreswijzigingen door te geven.
Wil je weten of je nog ergens een bedrag hebt staan van een oude polis, ga dan naar de site van https://zoekservice.vanatotzekerheid.nl/aanvraag/
 
 
Call Now ButtonNeem contact met mij op